Yin yoga

Treball relaxat per estirar, recuperar, estimular i expandir el que s’anomena teixits yin, el teixit més profund i dens: connectiu -fascia- tendons i lligaments.

A diferència del teixit elàstic que s’anomena “yang” (com els músculs i la pell), que es treballen des del moviment i la força dinàmica, els teixits “yin” es poden reforçar i mantenir amb quietud, moviments lents i relaxats.

Aquesta pràctica -quan està ben dirigida- és idònia per mantenir articulacions i prevenir el seu deteriorament. Complementa fantàsticament els beneficis del yoga dinàmic i postural: Millora circulació i microcirculació, alimenta i genera liquid sinovial, disminueix l’estrès, i millora la pràctica de yoga “yang”

Els exercicis es realitzen amb el cos relaxat,  durant mínim 2-3 minuts, utilitzant mantes coixins i blocs per faciltiar la relaxació. Com que l’estructura de cada cos és diferent, cadascú pot adoptar una postura diferent, no cal seguir cap postura, no busquem la forma exterior del cos, sino l’efecte d’estirar i relaxar cada part segons l’objectiu de cada sessió.

 

Quan els exercicis yin es combinen amb exercicis de hatha yoga de curta durada parlem de sessió YIN-YANG

Event Details

Categories