Medicina Ayurveda

De la ma d’Abdullah Mahmud, Jio també ofereix benestar a través de la MEDICINA AYURVEDA

Ayurveda és un dels sistemes mèdics més antics del món, originari de l’Índia. Ayurveda significa “ciència de la vida” i considera el ser humà com una totalitat, integrat per cos, ment i ànima.

El mateix metge ayurveda identifica les causes de malestar, prescriu i aplica els remeis més encertats:

Massatges, consells de dieta, marmapuntura, propostes per millorar hàbits de vida i canvi de pautes de comportament (dieta, orientació personal). Els tractaments habituals duren entre 1 i 4 sessions.

Tots els tractaments i propostes són compatiibles i complementaris amb la medicina convencional.

Fonaments

Ayurveda engloba un ampli sistema de doctrines i pràctiques terapèutiques que comprenen tant aspectes preventius com prescriptius.

La doctrina ayurvèdica es basa en la consideració de tres “humors corporals” o “principis vitals” (doshas): vata o vent, pitta o bilis i kapha o flegma. La combinació constitueix el “biotip”, “temperament” o “metabolisme” de cada ésser humà i 7 components corporals: quilo, sang, músculs, greix, ossos, medul·la i semen. El desequilibri dels tres humors i dels set components indueix a la malaltia.

Són variats els factors que poden alterar l’equilibri natural del nostre ser: una dieta incorrecta, un canvi climatològic, determinades actituds mentals, l’estrès, la ignorància, la por. Tot això agredeix el bon funcionament del nostre organisme. El metge ayurveda ha d’identificar les causes de la malaltia i prescriure els remeis que puguin ser més encertats.

  • Massatge terapèutic (Abhyangam Chikitsa): Tracta dolències musculars i articulars, calma l’alteració emocional i mitiga tensions. Combat l’envelliment, la pesadesa corporal, l’esgotament i la sequedat de la pell.
  • Marmapuntura o acupuntura ayurvèdica (Marma Chikitsa): Augmenta la flexibilitat física, mental i emocional.
  • Dieta ayurvèdica: Específica per a cada persona, adaptant el coneixement tradicional als nostres hàbits alimentaris.
  • Orientació personal psico-emocional: Proporciona autoconeixement per afrontar les dificultats de la vida.

Abdullah Mahmud, director del centre Dishari de Lleida. Metge en Medicina Ayurveda (B.A.M.S. 1984) pel College of Ayurvedic and Unani Medicin, Sylhet, Bangladesh