Una respiració que et fa més atractiva !

Els antics ioguis ens van deixar molts exercicis de cura de la salut, el benestar i l’ànima. Però també ens van deixar un bon llegat d’exercicis per a tenir un cos bonic, una pell brillant i ser més guapos!.

Com l’exercici titulat “rejovenir les galtes”  (rejuvenating the cheeks”):

Uneix les puntes dels dits de cada ma, a davant de la cara. I amb els dits grossos tapes les aletes del nas. Nomès s’uneixen les puntes dels dits, no el palmell.

Inhala per la boca amb el nas tapat pels dits grossos, posant els llavis com un xiulet (bec de corb segons les ioguis). Mentre retens la respiració a dins, tanca els ulls, abaixa el cap fins que la barbeta toqui la clavícula i ompla les galtes amb l’aire que tens a dins. Retens així el màxim de temps que puguis. Quan veus que necessites respirar, puja el cap, obre els ulls i exhales LENTAMENT pel nas. repeteix algunes vegades més.

 

Segons els textos antics, aquest exercici aireja la cavitat bucal, combatent així germens, i a més és bo per als músculs facials, enforteix les dents, cura piorrea, càries i els granets (espinillas). Aquesta pràctica era considerada que podia mantenir l’home lliure dels símptomes de l’edat i donar-li la longevitat d’un camell !!