Relaxació profunda amb Bany de gong

De forma més o menys regular, Jio ofereix una sessió de les que en diem bany de gong.

Per a qui no ho coneix, es tracta d’una sessió de relaxació profunda escoltant en postura còmoda la vibració de gongs. La postura és amb el cos estirat a terra, tapat amb una manta -si vols- i amb una il·uminació tènue que convida a la relaxació.

La freqüència de vibració del gong afavoreix assolir un estat de consciència particular, semblant a la meditació, que ajuda a netejar i esvair pensaments obsessius. El cos es beneficia de la relaxació total, el so et transporta a un estat de calma en pocs minuts. Alguns autors parlen de freqüències biaurals que emet el gong, i que el cervell compensa ajustant la freqüència cerebral a ones més baixes, anomenades alfa i gamm, caraacterítiques d’estats de relaxació.

gong-2017

En la sessió, es fan sonar diversos gongs i instruments. Entre els gongs grans, un és del tipus que s’anomena simfònic, Tai Loi, de 75 cm de diàmetre. L’altre és un Sedna, de 90 cm. De sonoritat més aguda, el Sedna et sorprendrà per la profunditat i brillantor serena del so, mentre el Simfònic Tai Loi et portarà a la base del repòs. A més, també utilitzem bols sonors, un gong de vent i altres  instruments de vibració per assolir una experiència total.

Leave a Reply