Bany de gong

Bany de gong

El Gong no és un instrument musical, és una font de vibració, que et porta a un estat de relaxació profunda. En aquest estat, la ment deixa de ser el timonell del teu ser, i et permet trobar-te amb una sensació de pau i realitat, prenent consciència del moment i deixant anar el continu “bla-bla-bla” dels pensaments i preocupacions.

Utilitzat des de temps ancestrals per a celebracions i rituals, el Gong ajuda a recuperar la salut malmesa per l’estrès. Alguns autors descriuen que una sessió de Gong, que coneixem amb el nom de “Bany de gong”, 45 minuts equival a 8 h de son profund !

Jio programa periodicament banys de gong,  per a que puguis experimentar els seus beneficis

img_2198jordi-gong2

Quan es toca apropiadament, el Gong produeix un espectre sencer d’harmonia basat en pressions d’ones de so, i influeixen en el cos. Alguns autors diuen que aquestes ones “vibren en els meridians d’energia del cos i els balanceja”.

Altres ho expressen dient que el gong recalibra el cos físic, mental i espiritual i que eleva la freqüència del camp electromagnètic (aura).
En qualsevol cas, és una excel·lent teràpia per a tots els temes relacionats amb l’estrès, depressió, fatiga, sentiments de separació, soledat, fúria, por i hostilitat. En tenir un efecte revitalitzant sobre el sistema immune i nerviós, el gong pot ajudar en afeccions causades per falta de balanç i harmonia en el cos i la ment.

Els Gong són dels instruments mes antics. Només poques famílies coneixien la tradició de la fabricació del Gong, mentre es passava de generació en generació. L’art de la fabricació del Gong estava coberta d’un sentit màgic. Els fabricants de Gong creien que el Gong podia tenir èxit només amb l’ajuda de poders més alts.

En les famílies d’Àsia, el Gong va ser un tribut de riquesa, i servia com a símbol d’estatus. En ritauls, el Gong s’utilitzava per a la invocació d’esperits i l’eradicació de dimonis. Tocar aquest instrument proveïa de fortuna i força. En rituals en el llunyà Est, el Gong ha retingut el seu significat especial fins al dia d’avui.
 

“El Gong és el so mateix de la Creativitat”. El que toca un Gong toca l’univers. El Gong és una bella força reforçadora …. és l’únic instrument en on es pot produir aquesta combinació de vibracions de l’espai “Yogi Bhajan.

Leave a Reply