Confusió i sang a les aules

Pocs dies desprès de que un pilot d’avió estrellés voluntàriament -sembla- l’aparell als Alps, un nou episodi de descontrol mental ha afectat un xaval que assassina un professor a l’escola.

L’equilibri mental és indispensable per a la convivència de la comunitat. Quan aquests sotracs els veiem tan aprop ens preocupem més de què està passant al nostre voltant. I enmig hem de sobreviure. Trobar la forma de reduir el risc que torni a passar, minimitzar el patiment que causa cada cas de violència, i minimitzar el patiment que origina cada cas de violència.

I la por que ho acompanya.

Avui també vora un miler de persones han perdut la vida travessant el mar per arribar a la vella i rica Europa, fugint de països llunyans plens d’injustícia i terror. Si davant d’això tampoc passa res, és que ens estem acostumant perillosament a escenes que crèiem possibles nomès en malsons i “goremovies”.

Posem consciència, ajudem a trobar el centre, a portar el dol, a enfocar les actuacions: Respira, pren calma, i actua. A petita escala és suficient per a que tot canvii. Avui fes una cosa per conviure millor allà on siguis….

Leave a Reply