Per què aquest blog?

You are here: Home / Beneficis del ioga / Per què aquest blog?

Per què aquest blog?

Ja fa un temps vaig entrar en contacte amb kundalini ioga i des de llavors que practico a diari. Ara la meva intenció és explicar-ho, recollir evidència científica dels seus beneficis i fer-ne difusió.

Neix així aquest blog i la meva activitat en aquest àmbit.

La lectura dels treballs publicats per Dharma Singh (en parlaré més endavant) i l’augment de l’interés a occident per les tècniques de meditació em porten a mi i altres companys a promoure la pràctica d’aquestes tècniques a persones i col·lectius específics.

La possiblitat de promoure i tutel·lar aquesta activitat a les empreses por aportar no nomès millores en el benestar de les persones sinó també de la gestió empresarial (millora de l’ambient de treball, major concentració en els resultats, reducció de riscos laborals, absentisme, conflictes,  …)

El punt de partida és que sabem que la pràctica d’algunes d’aquestes tècniques, com la meditació kirtan kriya (KKM), es tradueix en la reducció de l’estrès, l’ansietat i la depressió, i a la vegada sembla que es frena el deteriorament cognitiu, es reforça la memòria i per tant, prevenció de malaties com l’Alzheimer.

Però també sabem que l’aplicació de tècniques de meditació en escolars sembla produir millores en la concentració, reduint estrès i dispersió i en conseqüència millora de resultats escolars.

I esperem que també aquests efectes es puguin produir en col·lectius de persones que pateixen efectes molestos de situacions vitals com per exemple menopàusia, tensió premenstrual, recuperació de malalties i intervencions, etc…

La difusió d’aquestes pràctiques i l’estudi científic dels seus efectes són l’objectiu de la nostra activitat i d’aquest blog.

Benvinguts!!

Leave a Reply